Skaper aktive møteplasser i ditt nærmiljø

Fallunderlag

Produktoversikt
Ta kontakt

HELSTØPT GUMMIDEKKE

Vårt foretrukne fallunderlag for lekeplasser

Kun fantasien setter grenser for hvordan gummidekket skal se ut. Velg farger, mønster og figurer etter ønske for å skape din drømmelekeplass, eller la vår arkitekt designe et helhetlig forslag. Med et helstøpt gummidekke blir fallunderlaget en del av leken, slik som på bildet, hvor barna kan prøve å ta seg over hele lekeplassen uten å tråkke i “havet”.

Et helstøpt gummidekke er vedlikeholdsfritt, slitesterkt og har gode drenerende egenskaper. Det gjør lekeplassen renere enn med fallsand eller -bark, som må etterfylles og ryddes for uønskede gjenstander. Gummidekket ivaretar universell utforming, og kan legges i tykkelser som gir svært god støtdemping.

Gummidekket legges i to lag. Først støpes en base med granulater av resirkulerte bildekk, før toppdekket av EPDM (gjennomfarget gummi) legges. Våre granulater er klassifisert iht europeiske miljøkrav.

KUNSTGRESS

For allsidig lek og helhetlig utseende

Kunstgress er et flott alternativ til helstøpt gummidekke. Det ivaretar den universelle utformingen, og skaper et helhetlig og jevnt uttrykk. Vi har flere typer kunstgress som passer perfekt til lekeplasser og nærmiljøanlegg, alle med 8 års garanti. Shockpads legges under gresset for å ivareta fallsikkerheten rundt apparater.

Kunstgressene vi anbefaler til lekeplasser har sandinnfyll, som er et langt mer miljøvennlig alternativ enn gummigranulater. Kunstgresset er 22mm høyt, sørger for et godt grep og fås i fargene rød, grønn, blå, gul og hvit.

GUMMIBARK

Slitesterk, med organisk look

Gummibark, også kalt bjørnebark, er et helstøpt dekke av grove gummifliser. Gir et sømløst og fast dekke med organisk utseende. Gummibark er egnet for rullestolbrukere, gir god friksjon og kan legges i alle former og fasonger.

I motsetning til helstøpt gummidekke, legges gummibark i kun ett lag. Det krever også mindre grunnarbeid. Gummibark fås i flere ulike farger.

KUTTERFLIS

Bærekraftig biprodukt

Kutterflis, også kalt grovflis, er et naturlig biprodukt fra sagbruk som egner seg godt som fallunderlag. Det er estetisk fint å se på, holder seg godt gjenom hele året og er rimelig alternativ til fallunderlag som gummidekke og kunstgress. Kutterflis passer særlig godt til vårt naturlek-sortiment! Den er ikke egnet for rullestolbrukere. 

Vår kutterflis er fri for bark, og følger kravene for størrelse (0,3-5cm). Etterfylling må påregnes. Merk også at uønskede gjenstander kan måtte fjernes fra massen. Kutterflis legges i 30cm tykkelse for fallsoner opp til 2 meter, og 40cm tykkelse for fallsoner opp til 3 meter.

FALLSAND

For et naturlig utseende

Fallsand er et rimelig og naturlig alternativ til gummidekke og kunstgress. Vår fallsand er dokumentert og HIC-testet, og egner seg meget godt som underlag til lekeområder.

Vår fallsand er naturlig rundtkornet slik at den ikke pakker seg, og er godkjent i henhold til EN1176 (forskrift om sikkerhet ved lekeplassutstyr). Sand på lekeplass legges i 30cm tykkelse for fallsoner opp til 2 meter, og 40cm tykkelse for fallsoner opp til 3 meter.

FALLBARK

Miljøvennlig og rimelig

Fallbark er et rimelig og miljøvennlig fallunderlag, som i tillegg ser pent og naturlig ut.

Vår fallbark er av furu, og følger kravene for størrelse (2-8mm). Merk at bark er komposterende, og vil kreve etterfylling hvert 2.-3.år. Den er ikke egnet for rullestolbrukere. Bark på lekeplass legges i 30cm tykkelse for fallsoner opp til 2 meter, og 40cm tykkelse for fallsoner opp til 3 meter.

GRESS-ARMERING

For lave fallhøyder

Gressarmeringsmatter, også kalt fallmatte/ringmatte, kan brukes som fallunderlag for lavere fallhøyder (ikke anbefalt over 1,5m). Mattene er enkle å legge, har lang levetid og kan byttes ut uten noe særlig grunnarbeid.

Matten er 1,5 x 1m, og har en tykkelse på 22mm. Leveres med strips og plugger. De legges på nytt eller gammelt gress, og sørger for at plenen ikke blir ødelagt av leken.

Ta kontakt for en uforpliktende prat!

Hvordan foretrekker du at vi kontakter deg?