Skaper aktive møteplasser i ditt nærmiljø

Skap en aktiv møteplass

HVORDAN BYGGE EN PICKLEBALL-BANE?

OM SPORTEN

Racketsporten Pickleball er en av verdens raskest voksende idretter, og det begynner å røre på seg i Norge og! Det er ikke rart at denne sporten har blitt så populær. Den kombinerer elementer fra tennis, badminton og bordtennis, men bruker et mindre spilleområde og en lettere ball, noe som gjør det enkelt for alle aldre og ferdighetsnivåer å komme i gang. Reglene er enkle, og tempoet kan tilpasses, noe som gjør det mulig for nybegynnere å ha det gøy og oppleve mestring fra første stund. Samtidig er det også en sport for proffene – her er det store utviklingsmuligheter når det gjelder presisjon, taktikk og fart.

bilde av to damer som spiller pickleball

DIMENSJONER

Pickleballbanen har samme størrelse som en badmintonbane, nemlig 13,4 x 6,1 meter inkludert linjer. Rundt banen bør det være rom for bevegelse, og anbefalte mål for totalt areal er 9,14 x 18,28 meter. Dette tilsvarer et område på litt over 202 kvadratmeter, eller ca 1/4 av en standard tennisbane.  

Tegning av dimensjonene til en pickleball-bane

BANEDEKKE

Dekket er viktig i pickleball for å sørge for god ballstuss. Både betong og asfalt kan benyttes, men det foretrukne underlaget for pickleball er et multisportgulv av plastfliser. Dette gir svært god ballstuss, er skånsomt for ledd og hud, tåler høye temperaturer og er enkelt å legge/fjerne. Det fås i mange ulike farger, og kan linjeoppmerkes etter ønske. Dette dekket benyttes på de fleste profesjonelle anlegg for pickleball. Moovment tilbyr SportCourt sportsgulv, som er spesiallaget for pickleball. Under dekket må det være jevn asfalt eller betong.

NETT OG UTSTYR

Pickleball-nettet skiller seg fra et vanlig tennis-nett på flere måter. Høyden på pickleballnettet er noe lavere enn på tennis, rett og slett fordi plastballen som benyttes i pickleball har mindre sprett enn en tennisball. Pickleballnettet er 91,4cm på sidene, og 86 cm på midten. Mellom stolpene skal det være 6,7 meter.

Hos Moovment får du Pickleball-stolper, både til nedgraving og til overflatemontering, samt nett. 

Ellers trenger du kun pickleballracketer som fås kjøpt i sportsbutikker, og en eller flere pickleball-baller. Disse er perforerte plastballer som ligner på innebandyballer, og har som oftest gul farge.

Pickleball-racketer og baller

Har du fått lyst til å lage en pickleball-bane? Ta kontakt med oss for priser og mer informasjon. Husk at du kan søke tilskudd til et slikt prosjekt hos de ulike Sparebankstiftelsene, og at en slik bane også er spillemiddelberettiget. Les mer om hvordan søke tilskudd her.

Lykke til med å skape en nytenkende, aktiv møteplass som vil passe alle aldre og ferdighetsnivåer!

Jeg vil vite mer om pickleball!

Hvordan foretrekker du at vi kontakter deg?