Skaper aktive møteplasser i ditt nærmiljø

Hva er standard banestørrelse for treer-, femmer- og syverfotball? Hvilket banedekke bør du velge til din bane eller ballbinge? Og hva bør du tenke på før du velger ballfangernett? Her får du nyttig informasjon om fotballbaner, dekker og avgrensinger. 

Gutt som spiller fotball på kunstgressbane

BANESTØRRELSER

10×15 meter

Dette er standard banestørrelse for treerfotball (6-7 år), og er den størrelsen de fleste velger når de skal ha en miniballbinge. Til en slik bane benyttes det minimål i størrelse 1,2-1,5 x 0,75 – 1 meter. Vi har flere typer minimål, som dette vedlikeholdsfrie målet i aluminium. I miniballbingene våre benyttes våre småmål på 1,9 x 0, 95 meter. Se en av våre 10×15-binger: Mini-Moovmentbinge på Brokelandsheia.

20×30 meter

Dette er standard banestørrelse for femmerfotball (7-9 år), og for cageball/five-a-side, som har blitt svært populært de siste årene. Til denne banestørrelsen benyttes det mål på 2×3 meter, som vårt populære og rimelige multisportmål. Se eksempler på 20×30-binger: Cageballbinge i Skien og  Cageballbinge hos Berg IL.

13×21 meter

Dette er den størrelsen de fleste ballbinger leveres i. Andre vanlige ballbinge-størrelser er 12 x 24 meter, som gir en noe smalere og lengre bane. Våre ballbinger produseres til hver enkelt kunde, noe som gjør at den fås i akkurat den størrelsen man ønsker seg eller har plass til. Noen av våre ferdige binger: Moovmentbingen hos Voll skole (23×16 meter), Moovmentbingen i Sørkjosen (40×20 meter) og Moovmentbingen hos Dyrøy oppvekstsenter (23×14 meter)

30×50 meter

Dette er standard banestørrelse for syverfotball (10-11 år). Til denne banestørrelsen benyttes mål på 5×2 meter, som dette syvermålet for nedstøp. 

Utendørs styrketrening på vinteren

BANEDEKKE

Hvilket dekke skal du velge til din fotballbane/ballbinge? Når det gjelder breddefotball, står det følgende på NFF sine sider: «For aldersklasser under 12 år skal overflaten på spillebanen bestå av enten grus, naturgress, kunstgress eller en hybridløsning av naturgress og kunstgress. Fargen på kunstgresset skal være grønn».

De fleste som skal anlegge en ny fotballflate, velger kunstgress som underlag. Dette gir en god og myk spilleopplevelse, og lavt vedlikeholdsbehov sammenlignet med en naturgressbane.

Våre kunstgress har miljøvennlig sand- eller naturinnfyll, som sørger for 0% mikroplastutslipp. Kunstgressene fås også med en eco-backing som gjør at gresset kan gjenvinnes som plastavfall på vanlige gjenbruksstasjoner. (Kunstgress med standard backing må gjenvinnes på spesielle stasjoner for kunstgress, noe som er svært kostbart, eller kastes som restavfall).

Multisportbane med ballfangernett, fotballmål og tennisnett

Ulike typer kunstgress

Det finnes enormt mange ulike typer kunstgress, med ulik stråhøyde og  type strå, bruksområde, tetthet, farge osv. Hos moovment får du alle typer kunstgress til sport, lek, landskap og til og med til dyrehold som hund og hest, og med alle typer innfyll. Alle kunstgressene våre har 8 års garanti, og er FIFA-godkjent. Vi har plukket ut to bestselgere som fungerer godt for mange som er ute etter et kunstgress til ballbinger/fotballbaner: 

Multisport

For multisportbinger i skolegårder, nærmiljøanlegg og på løkker hvor det primært skal foregå egenorganisert aktivitet, anbefaler vi vårt «Multisport»-gress. Dette er et budsjettvennlig gress med 24mm stråhøyde, som har høy slitestyrke og lavt vedlikehold. Rundkornet sand benyttes som innfyll. For bedre demping anbefaler vi å legge støtpad under gressmatten.

Duraforce XSL

For baner som skal brukes til organisert idrett, eller nærmiljøanlegg hvor fotball er den primære aktiviteten, foreslår vi vårt «Duraforce»-gress. Dette er et høykvalitets gress med 30-40mm stråhøyde og to ulike garntyper, som gjør at innfyllet holder seg godt på plass. Ballkontrollen på dette gresset er svært god, og det har høy slitestyrke og lavt vedlikehold. Dette gresset kan fylles med sand, kork eller andre eco-innfyll. Også til dette gresset anbefaler vi støt-pad om det ønskes bedre demping.

Sport Court: Multisportgulv

sportcourt sportsgulv for fotball, basket og håndball

For baner og binger som skal brukes til både basket og fotball, kan det være ønskelig med bedre ballstuss enn det et kunstgress gir. Da er Sport Court et svært godt og populært valg. Dette multisportgulvet består av fliser som legges sammen i et enkelt klikksystem. Dekket legges direkte på asfalt, og har optimal drenering, like god ballstuss som i innendørs haller og er skånsomt mot ledd, knær og hud. Det fås i mange ulike farger, kan islegges om vinteren og har 15 års garanti. Dette er et enkelt dekke å legge på dugnad, og er lett å fjerne ved behov. Se eksempler på SportCourt-dekker vi har lagt: Ballflate på Klemetsrud, Cageballbinge i Halden og basketballbane i Kragerø.

BANEAVGRENSING

Noen ganger kan det være hensiktsmessig å avgrense fotballbanen med et ballfangernett, enten mot trafikk, bebyggelse eller annen aktivitet. Ballfangernett kan også være et rimeligere alternativ til en komplett ballbinge. Sjekk ut hvordan Bruvik IL sin multisportbane ble, med ballfangernett rundt hele banen!

Vårt premium ballfangernett har blitt populært av flere grunner: Det fås i valgfri farge, og vil dermed passe perfekt inn i alle anlegg og omgivelser. Det har innsveisede nett-fester, i motsetning til de fleste nett som har klammere og løse deler festet rundt stolpen. Ikke bare går monteringen mye fortere, men slitestyrken og kvaliteten er betydelig bedre, og du slipper at smådeler blir ødelagt og må erstattes. Ballfangernettet produseres til hver kunde, og tilpasses til nærhet til sjø og områdets vindlast. Slik er du sikret et nett som er designet for å tåle akkurat de værforholdene det vil bli utsatt for.

Ballfangernettet kan fundamenteres direkte i bakken, eller overflatemonteres i betongfundamenter. 

ballfangernett
ballfangernett i svært god kvalitet og valgfri farge

Ønsker du mer informasjon eller priser? Ta kontakt!

Hvordan foretrekker du at vi kontakter deg?